Vergoedingen

Vergoedingen

Wat zijn de vergoedingen voor de diverse hulpmiddelen? Van basisverzekering tot en met de aanvullende verzekering. Hieronder vindt u een samenvatting.

Basisverzekering

Iedereen heeft verplicht een basiszorgverzekering. Hierin zijn de meest belangrijke zaken opgenomen. Dit basispakket is samengesteld door de overheid. Bijna alle producten die wij leveren vallen onder de basisverzekering. De basisverzekering kent twee varianten:
1.De naturapolis: u krijgt de zorg vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze zorg wordt geleverd door zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Misschien moet u dan bijbetalen.
2.De restitutiepolis: u kunt zonder beperkingen naar elk gewenste zorgverlener gaan. U, of uw zorgverlener declareert de zorg bij de zorgverzekeraar. Deze wordt geheel volgens de polisvoorwaarden uitbetaald.

Aanvullende verzekering

Daarnaast kan iedereen zich vrijwillig bijverzekeren door een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee kunt u bepaalde financi�le risico's verkleinen op toekomstige zorg. Elke zorgverzekeraar heeft aanvullende verzekeringen in verschillende pakketten. Van eenvoudig tot zeer uitgebreid.

Eigen risico

In 2008 heeft de overheid het eigen risico ingevoerd. Elk jaar wordt de hoogte van het eigen risico vastgesteld door het ministerie. Dit bedrag wordt in de regel door uw zorgverzekeraar met u verrekend.
Dit bedrag moet u niet verwarren met de eigen bijdrage die op sommige zorg van toepassing is. Een voorbeeld hiervan is de eigen bijdrage op semi-orthopedische schoenen.

Eigen bijdrage

Ieder jaar wordt de hoogte van de eigen bijdrage op (semi-)orthopedische schoenen vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor de actuele hoogte van de eigen bijdrage kijkt u op de pagina nieuws.


Zorgverzekeraars

Aanvraagprocedures en vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar afwijken. Wilt u meer informatie over vergoedingen en voorwaarden? De meest voorkomende zorgverzekeraars hebben we voor u op een rijtje gezet. Klik op de betreffende zorgverzekeraar voor meer specifieke informatie.

Klik hier voor de informatieflyer eigen bijdrage 2017
Klik hier voor de vergoeding van steunzolen 2017
klik hier voor vergoedingen aanvullende verzekering 2017


Voetcentraal laat Nederland beter lopen.